Lettergrootte

Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Groei online foodmarkt versnelt en groeit met 42 procent

12-12-2015
DEN BOSCH,12 december 2015 - Nederlandse consumenten blijven steeds meer uitgeven aan online producten en diensten. Het segment food/nearfood is veruit de sterkste groeier met een groei van maar liefst 42% ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. Food groeit daarmee een factor 3 keer harder dat de totale markt Volgens de cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland welke in opdracht van Thuiswinkel.org wordt uitgevoerd, heeft de sterke groei van online bestedingen van food/nearfood, die in de eerste twee kwartalen van 2015.
Gezien deze ontwikkelingen in de online foodmarkt branche is het aannemelijk dat deze sterke groei ook de komende perioden verder door zal zetten. Dit wordt bevestigd door het ING onderzoek ‘Samenwerking vanuit een nieuwe mindset’ waarin wordt voorspeld dat 15-20% van de voeding via internet zal worden aangekocht in 2020, nu ligt dit percentage op 1 tot 2%. Uit de monitor Duurzaam Voedsel van LEI Wageningen UR blijkt dat consumenten in 2014 voor het vijfde jaar op een rij meer dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel gekocht hebben (gestegen met 18%). Ex-staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken: ‘Dat duurzaam voedsel de toekomst heeft blijkt wel uit de forse groeicijfers. Mensen zijn steeds meer bereid geld uit te geven aan een duurzaam en eerlijk product. Dat is goed nieuws voor het milieu en dierenwelzijn. Maar zeker ook voor alle voedselproducenten die willen verduurzamen.’.
Dat het online bestellen van voeding alsook de vraag naar duurzame voeding zo’n sterke ontwikkeling doormaken, is voor Deterra een bevestiging van waar zij twee jaar geleden al op anticipeerde met de start van hun online foodmarkt. Na de pilot in Den Bosch en Eindhoven, is Deterra inmiddels ook actief in Breda en recent gestart in Nijmegen.
‘Wij profiteren natuurlijk van nieuwe bewegingen op de online foodmarkt doordat het voor veel mensen steeds makkelijker en normaler wordt om online voeding te bestellen. Deterra onderscheidt zich door alleen producten van lokale producenten aan te bieden. Hierdoor kan Deterra de herkomst en transparantie over productiewijze blijven garanderen. Dit in tegenstelling tot de reguliere voedselketen en andere online aanbieders’, aldus Frans Broeders, oprichter van Deterra.
Deterra is een online foodmarkt voor lokale producten waarbij helderheid wordt gegeven wie de boer is, waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd is. Het assortiment van producten van de boer is uitgebreid; van zuivel tot groenten, van fruit tot ijs en van een losse biefstuk tot complete barbecuepakketten. De meeste producten komen vers van het land of direct van de producent, het vlees wordt vaak pas bereid na bestelling. Vervolgens kan het bij één van de afhaalpunten in de buurt of direct bij de boer worden opgehaald.
 
Online boodschappen doen,food

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright 2003 - 2008, All Rights Reserved.