Lettergrootte

Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Groningse subsidie voor ontwikkelen hagelslag op basis van doorgedraaide groente

04-12-2015
GRONINGEN, 4 december 2015 - De bedrijven ORFI food uit Groningen en Mont Blanc Foods uit Eelde krijgen van de provincie Groningen een subsidie van maximaal € 150.000 voor het ontwikkelen van 'groentepops', een soort hagelslag op basis van groente die op de veiling wordt doorgedraaid, bijvoorbeeld omdat het niet de juiste vorm heeft.  De Wageningse webredactie citeert daarbij de berichtgeving van het Dagblad van het Noorden.
Groentepops moeten een gezond alternatief worden voor de zoete cornflakes en hagelslag. De komende tijd worden de groentepops getest en voorgelegd aan testpanels. Daarna is het de bedoeling om het broodbeleg te produceren in Groningen. Dat moet 10 tot 15 banen opleveren. Wanneer de groentehagel precies op de markt komt, is moeilijk te voorspellen. De bedrijven hopen binnen een jaar. Daarbij richten ze zich voor de verkoop op supermarkten. Bovendien willen ze in de toekomst kijken naar nog meer producten, zoals chips en mueslirepen.
 De provinciale subsidie komt uit het Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG). Het IAG is bedoeld voor vernieuwende, ambitieuze samenwerkingsprojecten in de sectoren Healthy Ageing, Biobased Economy, Energie en Transsectorale Innovatie. Met dit subsidieprogramma wil de provincie investeren in vernieuwing, ondernemerschap en concurrentievermogen. Dit moet werkgelegenheid voor de provincie opleveren. Het vierde programma is in november gestart en loopt tot en met 2017. In totaal is € 5,8 miljoen beschikbaar. Daarvan is al 4,4 miljoen beschikbaar gesteld. Nu is er nog ruim 1 miljoen beschikbaar. Gezien het grote aantal aanvragen worden geen nieuwe initiatieven meer in behandeling genomen. 
Chips,muesli

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright 2003 - 2008, All Rights Reserved.