Lettergrootte

Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

MKB start meldpunt late betalingen

15-03-2016
Maart 2016 - MKB-Nederland heeft een meldpunt geopend waar kleinere leveranciers misstanden kunnen melden op het gebied van betaalgedrag. Betaaltermijnen tussen de 90 en 120 dagen zijn geen uitzondering. Volgens het MKB maken bedrijven die dat soort termijnen hanteren, misbruik van hun inkoopmacht.
Betalingstermijnen hebben grote invloed op de liquiditeitspositie van bedrijven. Zelfs gezonde bedrijven kunnen daardoor in financiƫle problemen komen en in het ergste geval naar een faillissement drijven, zegt de directeur van MKB-Nederland Leendert-Jan Visser.
Het meldpunt is niet de enige actie die MKB Nederland onderneemt. De belangenorganisatie gaat grote bedrijven per brief aanspreken op hun betaalgedrag. Zij moeten gaan beseffen wat de gevolgen kunnen zijn voor kleine leveranciers als zij te laat betalen. In de brief wijst MKB-Nederland bedrijven op de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij Betaalme.nu, een initiatief van een aantal grote concerns die willen vastleggen hoe zij kleine bedrijven sneller gaan betalen.
Ook te maken met laat-betalers? Klik dan door naar het meldpunt.

http://wsonwp.polldaddy.com/s/meldpunt-late-betalingen

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright © 2003 - 2008, All Rights Reserved.