Lettergrootte

Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Nederlanders hebben veel over voor een paar extra minuten in bed

12-10-2015
UTRECHT, 12 oktober 2015 -  Nederlanders hebben er veel voor over om ’s ochtends iets langer in bed te blijven liggen voordat ze er echt uit moeten, blijkt uit onderzoek in opdracht van Quaker onder 2.000 Nederlanders. Een op de vijf Nederlanders slaat zelfs zijn ontbijt over voor een paar extra minuten in bed, terwijl algemeen bekend is dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Van de Nederlanders die zich iedere dag fit en energiek voelen, ontbijt driekwart iedere dag. Voor een goed ontbijt hoef je de wekker niet per se vroeger te zetten, want met havermout zet je al binnen twee minuten een lekker en gezond ontbijt op tafel. Sinds Nederlanders meer waarde hechten aan goede granen en vezels, is havermout steeds populairder geworden. Met de nieuwe range havermout muesli’s en havermout granola’s van Quaker kun je nog meer variëren met havermout en zorg je snel en simpel voor een goed begin van de dag.

Geen douche, make-up of social media voor extra minuten in bed
Voor een paar waardevolle extra minuten in bed hebben Nederlanders van alles over. Naast het overslaan van het ontbijt, is ruim een derde bereid om niet op de hoogte te zijn van de meest recente ontwikkelingen op social media. Ongeveer een gelijke groep (31%) laat het strijkijzer achterwege en gaat in gekreukte kleding op pad, 29% skipt het rondje hardlopen of sporten en 1 op de 6 personen gaat zonder te douchen naar het werk. Specifiek voor vrouwen geldt bovendien dat 20% make-up achterwege laat voor een paar extra minuten in bed.
In samenwerking met psycholoog Heleen Ligtelijn definieerde Quaker vier verschillende ochtendtypes, vernoemd naar populaire Instagramfilters, met per type bijpassende ontbijttips. ‘Hoe je in de ochtend je bed uit komt is voor een deel biologisch bepaald. Door rekening te houden met je biologische klok en deze op de juiste manier een beetje naar je hand te zetten kun je je dag een stuk beter beginnen!’ aldus Heleen.
Ben jij dol op de ochtend en ben jij direct up & running op het moment dat de wekker gaat? Dan ben jij een Earlybird. Het ochtendtype Rise vindt de ochtend een fijn moment om even rustig stil te staan bij de dag die komen gaat. Vind jij het iedere ochtend lastig om uit je bed te komen en heb jij iedere ochtend haast? Dan ben jij type Lo-Fi. Wanneer jij vrijwel elke dag moe en geïrriteerd wakker wordt en de snooze-knop jouw partner in crime is, herken jij je het best in de Slumber. Doe de test op www.quaker.nl/datbegintgoed, ontdek wat voor ochtendtype jij bent en bekijk de tips hoe jij de dag goed kunt beginnen.
Vanaf het moment dat de wekker gaat, doen Nederlanders gemiddeld 44 minuten over hun ochtendroutine. Ondanks de heersende opvatting dat vrouwen veel meer tijd nodig hebben in de ochtend, doen zij er slechts 5 minuten langer over dan mannen. Om zo min mogelijk minuten in de ochtend verloren te laten gaan, legt 57% van de vrouwen dan ook de outfit voor de volgende dag klaar voordat ze naar bed gaan. Opvallend is dat ook mannen dit doen (43%).

Belang ontbijt

Uit het onderzoek van Quaker blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders het ontbijt regelmatig overslaat. Een kwart slaat het ontbijt zelfs minstens twee keer per week over (werkdagen). Een derde van de Nederlanders voelt zich niet iedere dag fit en energiek wanneer men ’s ochtends de deur uit gaat. Van deze groep ontbijt 28% nooit op werkdagen. Twee derde van de Nederlanders voelt zich daarentegen wel iedere dag fit en energiek. Een goed ontbijt draagt hieraan bij. Van de groep die zich wel fit en energiek voelt, ontbijt 75% iedere werkdag. Voedingsdeskundige Tessa van der Steen over het belang van een goed ontbijt: ‘Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het start de verbranding op en maakt je daarmee als het ware klaar voor de dag.’
Al meer dan 100 jaar heeft Quaker ervaring met het verbouwen en verwerken van havermout. Havermout -gemaakt van de graansoort haver- heeft veel goede eigenschappen. Zo is havermout 100% volkoren en daarmee een bron van vezels. Ook is havermout een bron van vitamines en mineralen waarmee je de dag dus goed begint. Om Nederlanders variatie met havermout te bieden voor een lekker en snel ontbijt introduceert Quaker Quaker Havermout Granola (varianten Original en Flakes), Quaker Havermout Muesli (varianten Noten en Multifruit) en een nieuwe smaak van Quaker Complete – Krokante Havermout Muesli; Goji- en Blauwe bes. Meer informatie over de Quaker campagne, de ochtendtypetest en lekkere Quaker Havermout recepten vind je op www.quaker.nl/datbegintgoed .

 
Haver,mout,granen,ontbijt

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright 2003 - 2008, All Rights Reserved.