Lettergrootte

Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Pinnen zonder contact

24-09-2015
Wij Nederlanders houden van kijken, kijken en toch ook van kopen. Maar er komt een moment dat er ook betaald moet worden, en dat blijft altijd een beetje zuur. De portemonnaie wordt getrokken en de pinpas wordt met een kleine zucht in het apparaat gestoken. Dan nog de pincode invoeren, vier biepjes, okee drukken, wachten… en klaar, het geld is weer afgeschreven. Fijn.
Je ziet je klanten het liefst zo blij mogelijk je winkel weer verlaten, maar verwacht natuurlijk wel dat zij betalen. Leuker kunnen we dit laatste nog niet maken, maar wel tegenwoordig kan het allemaal wel een stuk sneller en makkelijker: via contactloos betalen.
Contactloos betalen betekent dat je klanten alleen nog maar hun pinpas of hun mobiele telefoon in de buurt van het pinapparaat hoeven te houden. Niets insteken, geen pincodes; allemaal zoals de naam zegt, contactloos. Klanten kunnen nooit meer hun pas vergeten en pinnen gaat een heel stuk sneller.
Maar is dat dan niet eng? Bedragen tot €25,- kunnen op deze manier eenvoudig worden afgeschreven. Maar wil je klant duurdere aankopen mee naar huis nemen, dan zal hij zichzelf toch even moeten identificeren middels zijn normale pincode. Ook wanneer afzonderlijke pinbedragen boven de €50,- uitkomen, wordt er vanwege de veiligheid om een pincode gevraagd. Dat geeft een goed gevoel. En mocht het door misbruik of diefstal toch fout gaan, dan vergoedt de bank het bedrag.
Pinnen vervangt steeds meer het contante geld. Portemonnaies worden dunner en dunner, of zelfs geheel vervangen door een smartphone (hoesje). Steeds meer banken vertrekken nu dan ook speciale betaalpassen, waarmee contactloos kan worden betaald. Of ontwikkelen hiervoor apps voor de mobiele telefoon. Een op de vier ondernemers heeft daarom al een geschikte betaalautomaat bij zijn kassa staan. Een aantal dat net als het pinnen zelf nog steeds groeiende is.    
 

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright 2003 - 2008, All Rights Reserved.