Lettergrootte

Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Voortbestaan Lakenvelders hangt aan ijsje

02-05-2015

DOETINCHEM, 2 mei 2015 - De IJsfabriek in Doetinchem gaat ijs op de markt brengen geproduceerd uit melk van Lakenvelder koeien. Daarmee willen de betrokkenen volgens omroep Gelderland bewerkstelligen dat de houderij van Lakenvelder koeien (foto) weer een nieuwe impuls krijgt. Het ras werd met uitsterven bedreigd. Momenteel telt Nederland nog maar 3000 Lakenvelders. Het dier geeft in vergelijking met andere Nederlandse koeienrassen minder melk en werd in het verleden bijna louter door welgestelden, landgoedeigenaren en liefhebbers gehouden als natuurlijke verfraaiers van het landschap.
Het nieuwe ijsje moet in mei beschikbaar komen. Directeur Jan Monster van De IJsfabriek stelt dat de melk van de Lakenvelder koeien erg geschikt is om ijs te maken. ‘De koeien krijgen geen krachtvoer en kuilvoer en dat geeft een hele natuurlijke smaak aan de melk en dat wordt erg gewaardeerd.’ Er is volgens hem een trend dat consumenten terug willen gaan naar de basis met verse melk en verse producten erin, zodat mensen weer weten wat ze eten en waar de ingrediënten vandaan komen.
 De IJsfabriek bestaat sinds 1998 en levert ijsproducten aan bedrijven binnen de sectoren retail, horeca-groothandel, diepvrieswinkels en homeservice. Daarnaast wordt met regelmaat een maatproduct geleverd voor speciale evenementen. Het bedrijf hecht aan het gebruik van natuurlijke smaak- en kleurstoffen. Er wordt ook biologisch ijs en ijs op basis van soja geproduceerd.
 

 
IJs,Lakenvelders,biologisch

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright 2003 - 2008, All Rights Reserved.