Lettergrootte

Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Melkboer keert terug in straatbeeld

30-03-2015
AMSTER5DAM, 30 maart 2015 - Ter gelegenheid van de opening van de pop-up MelkSalon komt de melkboer weer langs de deuren in Amsterdam. Terug van weggeweest! Op woensdag 1 april opent de pop-up MelkSalon aan de Oude Spiegelstraat 6 te Amsterdam en zal de eerste verse melk door een eigentijdse melkboer worden geleverd. Rond 14:00 arriveert de melkboer in Amsterdam en is iedereen welkom in de pop-up MelkSalon om wat verse melk te komen proeven. De opening geeft het startschot voor een maand vol activiteiten in de pop-up MelkSalon.
De pop-up MelkSalon is een tijdelijk proef- en ontwerplokaal dat consumenten, melkveehouders, zuivelverwerkers, ontwerpers en wetenschappers samenbrengt, om de waarde(n) van melk te verkennen. De pop-up MelkSalon is een initiatief van ontwerper Sietske Klooster en Food Cabinet. Met de pop-up MelkSalon wordt melk uit de anonimiteit gehaald en wordt de dialoog aangegaan over de betekenis van het product voor onze cultuur, omgeving, gezondheid en maatschappij.
De pop-up MelkSalon beschikt over een melkbar met elke week een menu van vijf andere volle melken uit heel Nederland. Melkmeisjes en melkjongens schenken een proeverij uit van verschillende melken. Ook kan bij de melk een gestoomd melkbroodje worden besteld met uitgemolken koe of grasvulling. Het melkmenu zet je aan het denken over de herkomst en smaak van melk, en de onderlinge verschillen. De melkbar is van woensdag t/m zondag van 11-17 uur geopend.

Activiteiten
Gedurende de hele maand april staan er diverse activiteiten op het programma. Op dinsdagavonden worden Milk Talks georganiseerd waarin het publiek de melkwereld leert kennen via het bijzondere perspectief van verschillende experts en makers. Zo houdt voedselhistorica Lizet Kruyff een lezing over de historie van melk, en in samenwerking met het Food FIlm Festival worden op enkele donderdagavonden films getoond die de verschillende kanten van melk belichten. Leer in een workshop zelf melk verwerken onder begeleiding van ontwerper Lisette Bokma en schuif op vrijdagavonden aan bij de melkdiners o.l.v. chef Gilbert Kolff. Proef bijvoorbeeld zijn ajoblanco van melk, bloemenfrieten met melkmayonaise en andere bijzondere melkgerechten! Ook buiten de pop-up MelkSalon (foto: Ester Grass Vergara) is van alles te beleven. Op de zaterdagen kan je de oude binnenstad verkennen tijdens de Old Amsterdam Milk Tour. Liever met de voeten in de klei? Op zaterdagen kun je ook op boerenbezoek bij verschillende melkveehouders, met elk hun eigen verhaal.

Ontwerpsessies
Speciaal voor professionals uit de zuivelsector en de creatieve sector wordt een serie ontwerpsessies in de pop-up MelkSalon georganiseerd. In deze sessies wordt de zuivelsector op een ontwerpende manier onder de loep genomen en worden toekomstscenario’s ontwikkeld. Van het ontwerpen van een melkservies en een nieuw wereldberoemd oer-Hollands zuivelritueel, tot een nieuwe coöperatie en keten. Kijk voor een volledig overzicht van het programma voor de komende maand op www.demelksalon.nl
De meeste activiteiten zijn gratis, alleen voor de diners en de MelkWegen excursies moet van tevoren een kaartje worden gekocht. De tickets zijn te koop via de ‘website. De pop-up MelkSalon is een initiatief van Sietske Klooster en Food Cabinet en wordt ondersteund door de Nederlandse Zuivel Organisatie, The Milk Story, Triodos Foundation en Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant. 

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright 2003 - 2008, All Rights Reserved.