Lettergrootte

Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Herman den Blijker in op vast weekmenu Nederlanders

21-02-2015
GIESSEN, 21 februari 2015 - Bonen, of peulvruchten, passen helemaal in de hedendaagse en nieuwe manier van eten. Toch vinden veel Nederlandse huishoudens het lastig om vaker bonen op het menu te zetten. Met een nieuwe campagne wil groentefabrikant HAK daarom inbreken op het vaste weekmenu van Nederland. Hoofdrolspeler en oer-Hollandse chefkok Herman den Blijker laat in verschillende TV commercials zien hoe je soepen, pasta’s, wokgerechten en salades kunt verrijken met bonen erbij van HAK. Zo demonstreert hij hoe je je bestaande gerechten lekkerder, rijker en veelzijdiger kunt maken.
Van Nederlandse gezinnen is bekend dat ze elke week terugvallen op dezelfde maaltijdroutine. Drie keer per week eten we een aardappelen, groenten en vleesmaaltijd, één of twee keer pasta, één keer pizza, patat of pannenkoeken (de zogenaamde ‘P-dag’), één keer een rijstmaaltijd en één keer soep of salade. Toch wijzigt de consument langzaamaan zijn eetpatroon. Van zwaar eten met veel vlees gaan we over op minder vlees, minder dierlijke eiwitten en minder koolhydraten.
‘In onze nieuwe commercials wordt letterlijk ingebroken op het weekmenu van Nederland’ zegt Marketingdirecteur Nicole Freid van HAK. ‘Op deze manier willen we laten zien dat je elke doordeweekse maaltijd met bonen kunt verrijken. Voor de gerechten die mensen wekelijks eten, hebben wij een herkenbare wereld opgeroepen en laten we zien hoe je bijvoorbeeld kunt aansluiten op de Italiaanse of Aziatische keuken.’

Nieuwe bonenmixen

Niet elke boon mag bij HAK in de pot: van het zaadje tot aan het bord wordt kritisch gekeken of een boon wel van voldoende hoge kwaliteit is. HAK selecteert alleen de bonen die het lekkerst zijn en op de juiste manier geteeld en geoogst worden. Ter gelegenheid van de nieuwe campagne introduceerde HAK drie nieuwe bonenmixen. Hierin zijn de meest favoriete bonen van Nederlandse huishoudens gemixt om nog meer te kunnen variëren in de keuken. Herman den Blijker laat in de commercials zien hoe je dat kunt doen.
HAK staat als marktleider bekend om zijn bonen en volgens de groentefabrikant zijn bonen weer helemaal terug van weggeweest. Bonen worden vooral op een eenzijdige en traditionele manier gegeten in bekende gerechten als chili con carne of bruine bonen soep. ‘Bonen zijn naast lekker en veelzijdig, voedingskundig gezien één van de beste producten uit de natuur en kunnen ook prima een keer ingezet worden als alternatief  voor aardappels of vlees. Er is volop variatie mogelijk met bonen erbij.’ besluit Freid.
De commercials van de nieuwe HAK-campagne sluiten aan bij eerdere campagnes waarbij groenten van HAK werden  gekoppeld aan Hollandse helden. Zo kookte Ronald Koeman in navolging van Martine Bijl al op het land met de rode kool van HAK en zette Ilse DeLange de appelmoes van HAK in de spotlights.

 
HAK,conserven,Den Blijker

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright 2003 - 2008, All Rights Reserved.