Lettergrootte

Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

International Bakery Cup naar Bunnik

02-02-2015

BUNNIK, 2 februari 2015 - Mike Onasse heeft met het Nederlandse Boulangerieteam de Internationale bakery Cup gewonnen. Onlangs kende de jury de meeste punten aan Nederland toe. Het team, bestaande uit Mike Onasse, Bas Goossen en teamcaptain Hans Som, scoorde extra punten op het gebied van smaak. Sigep International Bakery wordt wereldwijd het hoogst aangeslagen. Het is te vergelijken met het WK voetbal, maar dan voor bakkers. Tijdens de 36ste internationale conferentie voor ambachtelijke productie van ijs, patisserie, banket en brood in Rimini (Italië) vond de competitie plaats. Het Nederlandse Boulangerieteam nam het tijdens deze editie op tegen Taiwan, Portugal, Italië, België, Israël, Groot-Brittannië en Spanje.
De Sigep International Bakery is geen gemakkelijke wedstrijd; binnen een strak tijdsbestek dienen diverse broden, patisserie en pizza's gemaakt te worden. Het Italiaanse team liep bijvoorbeeld maar liefst 50 minuten uit. Gelukkig behaalde het Nederlandse Boulangerieteam precies op tijd de eindstreep en wordt hun inzet beloond met de eerste prijs (2191 punten). Zij laten daarmee België als tweede (2111 punten) en Spanje als derde (2101 punten) achter.
Mike Onasse, chef bakker van Restaurant Vroeg in Bunnik is niet voor niets geselecteerd voor het Nederlands Boulangerieteam - van de vereniging van en voor de Nederlandse ambachtelijke broodbakkerij. Dat is een eer die alleen te beurt valt aan bakkers met bewezen vakmanschap en creativiteit. Mensen met een absolute voorliefde voor hun ambacht die voortdurend zoeken naar nieuwe mogelijkheden en recepturen om zo tot de allerbeste smaak en kwaliteit te komen.
Het uitzonderlijke baktalent van Mike wordt opgemerkt tijdens de 'Beste Brood van Nederland' verkiezing. Met het Roodkorn vloerbrood van restaurant Vroeg, met rode wintertarwe uit de Achterhoek wint hij de publieksprijs. Mike Onasse werkt bij Vroeg sinds 2010 en is de bewaker van het ambacht. Dat omvat meer dan het bakken. Het gaat om de samenwerking tussen boer, molenaar en bakker. Omdat die samenwerking perfect is en Mike exact kan overbrengen wat er voor zijn broden nodig is, staat hij garant voor de heerlijkste broden
 
 

Brood,tarwe,

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright 2003 - 2008, All Rights Reserved.