Lettergrootte

Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Compensatie in Belgiƫ na storing in betalingsverkeer

27-03-2014
 
MAART 2014 – Net als in Nederland doen zich in België ook wel eens storingen voor in het betalingsverkeer. Zo ook vlak voor Kerst. Klanten konden toen twee uur lang niet pinnen. Worldline, de veroorzaker van de storing toen, neemt nu verschillende maatregelen ter compensatie voor de geleden schade door de winkeliers. Zo krijgen alle kleine Belgische winkeliers een jaar lang gratis toegang tot het pin back-upsysteem TINA, waardoor een klant tijdens een eventuele storing gewoon door kan pinnen in de winkel. Verder zijn de transactiekosten voor winkeliers op de zaterdag voor Kerst de komende twee jaar gratis. Ook neemt Worldline achter de schermen maatregelen waardoor storingen zich in de toekomst minder snel voor doen.

Detailhandel Nederland kan deze positieve houding van de Belgische financiële sector alleen maar toejuichen. Een voorbeeld voor het Nederlandse betalingsverkeer, want dat had de afgelopen maand weer fors te kampen met storingen.

In Nederland doen zich regelmatig storingen voor met PIN-, iDEAL- en internetbetalingen. Begin maart deden er zich zelfs vier keer zo veel storingen voor dan normaal en werd Nederland zelfs tot wereldkampioen storingen uitgeroepen. In het afgelopen jaar leidde dit tot grote maatschappelijke discussie. Detailhandel Nederland kaart daarom dit Belgische voorbeeld aan in het eerstvolgende Maatschappelijke Overleg Betalingsverkeer.

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright © 2003 - 2008, All Rights Reserved.