Lettergrootte

Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Online verkoop dwingt retail en logistiek tot samenwerking

05-11-2013
NOVEMBER - Webwinkels hebben onvoldoende aandacht voor het belang van een efficiënt logistiek proces. Het komt regelmatig voor dat jonge webwinkels failliet gaan, omdat ze zich niet voldoende hebben verdiept in de logistieke mogelijkheden. Zo blijkt uit een recent onderzoek van Panteia onder de naam ‘Fulfilment van online verkoop- It takes two to tango’. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van het programma MKB en Ondernemerschap, in samenwerking met ING en Transport en Logistiek Nederland en is online in te zien op www.ondernemerschap.nl.
Ondanks de crisis stijgen de online verkopen sterk. De omzet van e-commerce steeg in 2012 met 9% naar € 9,8 miljard. Ook stijgt nog steeds het aantal startende webwinkels of bedrijven die ook via internet verkopen. Ondanks de groei van deze markt, is er op het gebied van e-fulfilment -de logistieke afhandeling van e-commerce bestellingen- nog ruimte voor verbetering. Retailers en webwinkels kunnen e-fulfilmentbedrijven nog niet goed vinden en lijken elkaar ook vaak niet te begrijpen. Aan de andere kant profileren e-fulfilmentbedrijven zich te weinig als sterke partners en realiseren zich niet genoeg dat e-fulfilment op veel punten verschilt van traditionele fulfilment.

Het onderzoek van Panteia heeft als doel bij te dragen aan de bewustwording van dit thema en handvatten te bieden aan logistieke dienstverleners bij het opzetten of verbeteren van hun diensten.

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright 2003 - 2008, All Rights Reserved.