Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Beslag: voor moscovisch chocolade gebak

Voor het maken van lekkere en luchtige patisserie wordt veelal uitgegaan van beslag zonder boter. De vullingen bevatten immers al veel room en boter, zodat daar een niet al te zware 'drager' voor gebruikt dient te worden.
De beslagrecepturen die gebruikt worden zijn talrijk, maar de basis komt steeds op hetzelfde uitgangspunt neer: veel eieren en weinig boter.

Basisrecept chocolade-Moscovisch beslag

Voor ca. 250 g beslag

60 g patentbloem
10 g cacaopoeder
2 1/2 ei
60 g suiker

Zeef de bloem samen met de cacao. Doe de eieren in een vetvrije kom en roer de eieren door de suiker. Zeker als de eieren uit de koelkast komen, moet de massa au bain-marie even licht verwarmd worden, zodat de eieren goed kunnen oplossen. Let er wel op dat de temperatuur niet boven de 37°C uitkomt, want dat geeft later een grove structuur aan het beslag.
Klop het eiermengsel met de garde luchtig. Als de handmixer gebruikt wordt, laat dan de laatste minuut de gardes op de laagste stand draaien. Hierdoor worden de luchtcellen gelijkelijk verdeeld en geeft dit aan het eindresultaat een mooie gelijkmatige structuur.
Spatel het bloem-cacaomengsel luchtig door de eiercrème en schep het beslag in een met bakpapier belegde en ingevette vierkante of ronde taartvorm. Laat het beslag in de op 175°C voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar worden. Maak de rand los van de vorm en verwijder de vorm. Laat het gebak op een taartrooster afkoelen.

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright © 2003 - 2008, All Rights Reserved.