Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Beslag: Tempura beslag

Tempurabeslag wordt gemaakt van ijswater en speciaal tempurameel. Het moet zo vers mogelijk worden gebruikt, om verlies van luchtigheid tegen te gaan.
Meestal worden kleine stukjes rauwe groenten, vis en schaaldieren met dit beslag gefrituurd. Maar ook stukjes (voorgegaarde) kip en vlees (zwezerik, stukjes lever, plakjes nier) lenen zich voor deze bereidingsmethode. Dat frituren moet dan wel geschieden in plantaardige olie (zonnebloem-, druivenpit- of arachideolie.
Om een betere hechting van het beslag te krijgen, worden sommige (vochtige) producten eerst door aardappelmeel of maïzena gehaald.
Getempureerde hapjes worden vaak geserveerd met een ‘scherpe tegenhanger’, zoals een gembersausje, mierikswortelroom, plakjes rammenas en, in de Japanse keuken, ten tsuyu. Een saus gemaakt op basis van sake. Ook citroensap wordt gebruikt alsmede een lichte (snufje) zout over de getempureerde producten.
Speciaal tempurameel is te koop in elke toko.

2 eidooiers
0,5 liter ijswater
250 g tempura batter mix of gewone gezeefde bloem
mespunt zout
Eventueel:
1 el geroosterde sesamzaadjes

Klop de eidooier door het ijswater, roer er de bloem en het zout door. Meng er eventueel (voor oosters georiënteerde recepten} de sesamzaadjes door. Het beslag hoeft niet glad te zijn en is direct gereed voor gebruik.

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright © 2003 - 2008, All Rights Reserved.