Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Beslag: Cakebeslag. Koude methode

Cake kan op meerdere manieren worden gemaakt. De 'warme' methode resulteert in een luchtig product, terwijl de 'koude' methode zorgt voor een wat steviger beslag waarin desgewenst ook een garnituur van bijvoorbeeld vruchtjes of bitterkoekjes verwerkt kan worden.

Voor een cake van ca. 25 cm:
250 g boter
250 g witte basterdsuiker
5 eieren
250 g patentbloem
1 ei
citroenrasp
snufje zout

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 150°C. Vet het cakeblik in met gesmolten boter.
Klop de zachte boter met zout en citroenrasp met de handmixer of in de keukenmachine luchtig en voeg daarna meteen de suiker toe. Blijf kloppen. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe. Om gevaar van schifting te voorkomen kan halverwege een eetlepel bloem toegevoegd worden. Spatel als alle eieren opgenomen zijn en het beslag mooi luchtig is de gezeefde bloem door het beslag.
Meng eventuele vulling voorzichtig door het beslag en schep het beslag vervolgens direct in het cakeblik.
Bak de cake in de oven gaar in ca. 75 minuten gaar. De cake is gaar als een ingestoken satéprikker er weer schoon uitkomt. Stort de cake voorzichtig op een taartrooster en laat hem afkoelen.
TIP: van het beslag kunnen ook kleine cakejes of twee cakes van ca 20 cm worden gebakken. De baktijd wordt in het eerste geval 20-30 minuten en in het laatste ca. een uur.

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright 2003 - 2008, All Rights Reserved.