Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Beslag: voor moscovisch gebak

Het moscovische beslag heeft een heerlijk luchtige structuur en is zeer 'mals' te consumeren. In de banketbakkerij wordt er dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt als basis voor gebak. Omdat boter de neiging heeft een beslag zwaarder te maken, wordt 't bij dit moscovische beslag op een heel bijzondere wijze toegevoegd: in kleine stukjes gesneden en er op het laatste moment door gespateld. Het moscovische beslag bevat vaak vruchtjes en noten. Als we dit weg laten spreken we van een zogeheten blind moscovisch beslag.

Basisrecept moscovisch gebak

Voor 1 taart van ca. 20 cm.

60 g boter
100 g patentbloem
75 g gekonfijte vruchtjes
5 eidooiers
1 el citroenrasp
100 g suiker
4 eiwitten

Druk 50 gram boter plat tussen twee vellen bakpapier en laat dit geheel in de koelkast stevig worden. Verwarm de oven voor op 170șC. Vet een taart- of tulbandvorm in met de rest van de boter. Hak de vruchtjes. Zeef de bloem luchtig en wentel de boter hierin. Snijd de boter met een mes in zeer kleine stukjes en zet de boter weer terug in de koelkast.
Klop de eidooiers met de citroenrasp en de helft van de suiker luchtig. Klop in een tweede vetvrije kom met vetvrije gardes de eiwitten stijf. Voeg steeds wat van de resterende suiker toe.
Spatel de luchtige dooier voorzichtig door het eiwit. Spatel vervolgens de bloem met boter en de vruchtjes door het beslag. Zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft. Doe het beslag over in de taartvorm en bak het gebak in de oven in ca. 30 minuten gaar. Laat de taart uit de vorm op een taartrooster afkoelen.

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright © 2003 - 2008, All Rights Reserved.