Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom-1
1 l melk
200 g suiker
2 eierdooiers
100 g crèmepoeder of maïszetmeel (maïzena)
1 vanillestokje, opengesneden

De melk met de helft van de suiker en het vanillestokje aan de kook brengen. Een compositie maken met het crèmepoeder, of het zetmeel met de suiker droog mengen. De eierdooiers toevoegen. Een deel van de warme melk erdoor roeren. Het mengsel bij de kokende melk gieten en al roerend weer laten doorkoken.
Verwerking: De crème uitgieten op koude platen en afdekken met krimpfolie. De crème, zodra deze koud genoeg is, in de koelkast zetten.


Banketbakkersroom-2
1 l melk
250 g suiker
100 g maïszetmeel (maïzena) of crèmepoeder
1 vanillestokje, opengesneden
2 eierdooiers

De melk met de helft van de suiker en het vanillestokje an de kook brengen. Intussen een compositie maken. Hiiervoor het zetmeel met de rest van de suiker en de smaakstof mengen en vervolgens de eierdooiers erdoor roeren. Een gedeelte van de melk (lauw) toevoegen. De melk koken, een beetje kokende melk bij het mengsel gieten en goed mengen. Dit mengsel bij de melk gieten en goed laten doorkoken.


Banketbakkersroom-3 (Gordon Ramsay)

Voor ca 3 dl:
150 ml melk
100 ml slagroom
15 g bloem
10 g maïzena
3 grote eidooiers
50 g fijne kristalsuiker

Breng de melk en de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan. Zeef de bloem en de maïzena. Meng de eidooiers en de suiker in een grote kom. Meng de bloem erdoor. Voeg een scheut van het warme melkmengsel toe en klop het glad. Klop dan de rest van het melkmengsel erdoor. Doe alles weer in de pan en blijf roeren op matig vuur, tot het mengsel indikt en glad is. Doe het in een kom en laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe om velvorming te voorkomen. Zet koel weg.

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright 2003 - 2008, All Rights Reserved.