Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Boter: Coquille-koraalboter

In plaats van dat de oranje-rode koraal van coquilles weg te gooien kunnen de stukjes koraal ook worden gedroogd en gemalen tot een fijn poeder. Dit kan dienen als smaakgever. Gebruik waar een recept dit toelaat ongeveer een eetlepel tegelijk. Roer het poeder door sauzen, boter of risotto's. Die krijgen daardoor een verfijnde smaak en een prachtige kleur.


250 g boter
1 el poeder van Jakobsschelp-koraal

Klop de boter in een kom met een (staaf)mixer tot deze wit ziet en luchtig begint te worden. Meng de gedroogde koraalpoeder erdoor en doe de boter over in een potje of schaaltje. Koel, afgedekt bewaren.

Voor het maken van poeder van het koraal van Jakobsschelp:
Snijd elke koraal horizontaal doormidden en verwijder eventueel vuil. Leg de stukjes koraal op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm de oven voor op de laagste stand (ca 80-100C). Zet de koraal tussen de 8 en 16 uur in de oven, of tot de stukjes donkerroze en vrij bros zijn. Ze moeten gebroken kunnen worden als ze klaar zijn. Zet ze terug in de oven als dat niet lukt en controleer af en toe tot het wel lukt. Doe een aantal van de krokante stukjes koraal tegelijk in een keukenmachine en draai tot een fijn poeder. (Dit zal vrij lawaaiig zijn!) Bewaar in een potje met een schroefdeksel.
Een keukentechniek van Gordon Ramsey.

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright 2003 - 2008, All Rights Reserved.