Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Biefstuk basisbereiding

Haal de biefstuk een half uur voor gebruik uit de koelkast en laat hem afgedekt op keukentemperatuur komen. Gebruik een koekenpan met een dikke bodem; niet te klein maar ook niet te groot. In plaats van uitsluitend boter kunt u ook de helft olie gebruiken. Olie wordt heter dan boter. Houd de biefstuk tijdens het bakken in beweging over de bodem van de pan.
Prik niet met een vork in het vlees om de lekkere vleessappen te behouden. Laat de biefstuk na het bakken nog even rusten op een vleesplank, een warm bord of in een lichtverwarmde oven . Biefstuk leent zich vanzelfsprekend ook uitstekend voor gril of barbecue.


Basisrecept Biefstuk op zín Hollands
Voor 4 personen:
4 biefstukken van ca. 125 gram
100 gram boter
peper en zout

Strooi of maal peper over de biefstuk. Smelt de helft van de boter en laat deze goed bruin worden. Leg de biefstuk in de hete boter en bak hem 2 minuten aan elke kant of naar gewenste gaarheid korter dan wel langer.
Neem de biefstuk uit de pan als hij mooi bruin is, zout hem en laat hem even rusten. Voeg de rest van de boter toe, laat deze bruin worden en maak de jus af met wat water of room. Geef de jus er apart bij.

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright © 2003 - 2008, All Rights Reserved.