Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Accessoires: Decant Air

MEI 2003 - Twee Belgische wijnliefhebbers besteedden maandenlange studie en research om op een efficiënte, wijnvriendelijke en snelle manier tot een ideale luchttoevoeging aan wijn te komen, waardoor de kwaliteit van met name jonge wijn erdoor verbetert. Zij hebben zich verdiept in de geschiedenis van het decanteren en karafferen van wijn. De kasteelheren lieten hun wijnschenkers de wijnen aftappen uit grote houten vaten in kruiken en daarna van kruiken in kannen. In de keuken werd de wijn dikwijls nog overgegoten in karaffen. Door al deze handelingen kwam men tot de theorie dat een juiste invloed van lucht de hardheid van de wijn reduceerde. Bovendien ontstond er een veel interessanter geur- en smakenpalet, wat veel wijnkenners zal aanspreken. Hun studie resulteerde in het ontwikkelen van de Decant Air.

Het nieuwe systeem, gebaseerd op het aloude principe van het karafferen van wijn, zorgt voor een optimale beluchting van de wijn. Hierdoor wordt binnen een minuut een veel zachtere en fruitiger smaak bereikt. Ook wordt de jeugdige stroefheid aanmerkelijk verminderd, terwijl de wijn wint aan fruit en bouquet.

Met het groeiend aantal wijnliefhebbers in Nederland, is ook het smaakbesef van de Nederlander bewuster geworden. Dankzij de moderne vinificatietechnieken worden wijnen steeds meer geproduceerd om direct gedronken te worden. Het nadeel van deze jonge wijnen is dat ze in hun jeugd vaak erg gesloten zijn. De Decant Air biedt uitkomst en laat ook jonge wijnen hun fraaie aroma’s ontplooien. Het bestaat uit een karaf in 'Cristal de Bohème' en een verzilverde trechter die uitmondt in een ‘douche’ van kleine gaatjes. Het moderne design van het toestel, dat inclusief de bijgeleverde houder bij introductie € 99,- kost, zijn zo stijlvol dat het zowel esthetisch als culinair een plaats verdient op de eettafel. Een must voor wijnliefhebbers en een prachtig kado voor iedereen die van wijn houdt. Info over verkoopadressen: 070-3877649.

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright © 2003 - 2008, All Rights Reserved.